Απαραίτητα για την παραγωγή email newsletter

Ένα email newsletter αποτελείται από κείμενο, εικόνες (πχ φωτογραφίες, σχέδια, λογότυπους κλπ) και υπερσυνδέσμους (hyperlinks). Όλα τα παραπάνω ενσωματώνονται σε ένα έγγραφο με κώδικα HTML με τρόπο ώστε να είναι ορατά σε κάθε συσκευή που χρησιμοποιείται για την ανάγνωση email μηνυμάτων (κινητά, tablet, laptop). 

Παρόλο που η τεχνολογία και οι μέθοδοι σχεδιασμού έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό, η διαδικασία παραγωγής ενός html εγγράφου που προορίζεται για αποστολή με email μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκη για κάποιον που δεν γνωρίζει κάποιες βασικές λεπτομέρειες. 

Με πάνω από 10 χρόνια εμπειρία στο σχεδιασμό και αποστολή html email, είμαστε περήφανοι που μπορούμε να εγγυηθούμε την προσαρμοσμένη απεικόνιση του μηνύματός σας ανεξάρτητα συσκευής ή προγράμματος ανάγνωσης email.

Υλικό και προδιαγραφές ενός email newsletter

Βασικές διαστάσεις

Ανεξάρτητα από το μέσο ανάγνωσης, ένα email μήνυμα θα πρέπει να μπορεί να χωρέσει σε μία μόνο Α4 σελίδα όταν αυτό εκτυπωθεί. Το πλάτος του μηνύματος δεν μπορεί να ξεπερνά τα 600px.

Φωτογραφίες

Συμβατά αρχεία εικόνας RGB: jpg, png, gif (χωρίς animation) μέγιστου πλάτους 600px (1200px retina display) στα 72dpi.

Λογότυποι

Προτιμάμε οι λογότυποι να είναι transparent png. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε δεχόμαστε  οποιαδήποτε άλλη μορφή από τα συμβατά αρχεία εικόνας που αναφέραμε παραπάνω.

Επισυναπτόμενα αρχεία

Επισυναπτόμενα αρχεία μπορούν να συμπεριληφθούν υπό τη μορφή συνδέσμων. Ως τέτοια μπορούν να θεωρηθούν αρχεία κειμένου, υπολογιστικά φύλλα και παρουσιάσεις (MS Office Word, Excel, Powerpoint), ή έγγραφα pdf.

Έχετε έτοιμο html μήνυμα;

Μπορείτε να μας στείλετε το έτοιμο html σχεδιαστικό σας για αποστολή στους παραλήπτες της βάσης μας με τους ακόλουθους περιορισμούς:

  • Αποδεκτά είναι αρχεία html (μη μας στείλετε link) που ικανοποιούν τις διαστάσεις που αναφέραμε παραπάνω (600px πλάτος μηνύματος) με απευθείας συνδέσμους σε πηγές (absolute links) όπως εικόνες, css, urls. Φροντίστε το μήνυμά σας να είναι έτσι φτιαγμένο που όταν μεταφερθεί ο κώδικας του σε έναν περιέκτη κώδικα HTML πλάτους 600px, αυτό να είναι πλήρως ορατό και λειτουργικό όταν προβάλλεται σε email client.
  • Branding: Το μήνυμά σας θα αποσταλεί από την υπηρεσία μας σε κοινό που έχει εγγραφεί να παραλαμβάνει μηνύματα από το gtp. Για το λόγο αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας branding στο μεγαλύτερο τμήμα που θα εμφανίζεται μήνυμά σας, το οποίο όμως αναγκαστικά θα πλαισιώνεται από το branding του gtp, μαζί με τα σχετικά κείμενα και συνδέσμους απεγγραφής και αλλαγής των ρυθμίσεων αποστολής.
  • Αφαιρέστε συνδέσμους προβολής στον browser ή απεγγραφής που μπορεί να περιέχονται ήδη στο μήνυμά σας. Θα προσθέσουμε εμείς τα νέα αυτά στοιχεία.
  • Συνιστάται ο σχεδιασμός με τρόπο που το μήνυμα να προσαρμόζεται (responsive design) σε οθόνη κινητών και tablet συσκευών και να είναι πλήρως λειτουργικό (δεν συνίσταται η χρήση image maps για τον παραπάνω λόγο).
  • Το περιεχόμενο θα πρέπει να είναι δοκιμασμένο ότι εμφανίζεται σωστά ως email στους βασικότερους email clients για συσκευές windows/mac pc και android/mac os συσκευές (MS Outlook, Apple Mail, Hotmail, Gmail, Yahoo Mail, κλπ). 
  • Συνιστάται η χρήση παράλληλα document head styles και inline css.
  • Δεν επιτρέπεται η χρήση οποιουδήποτε script στον κώδικα και η χρήση tracking κώδικα που επιστρέφει κρίσιμες προσωπικές πληροφορίες του αποδέκτη όπως η διεύθυνση email (εξαιρείται η χρήση utm tracking code).

Δωρεάν email templates

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν υπηρεσίες σχεδιασμού email μηνυμάτων όπως π.χ. το Mailchimp και να μοιραστείτε το Campaign URL του template σας μαζί μας, στη διεύθυνση info@gtp.gr.